Biografie Portret Illustraties Vrij werk
 

Elizabeth van Helm schildert met veel toewijding en plezier portretten in opdracht. Sinds 1994 heeft ze tientallen portretten gemaakt van kinderen, volwassenen en dieren. Naast portretten maakt Elizabeth ook illustraties en vrij werk – voor haar eigen plezier of in opdracht. Zij geeft les in tekenen en schilderen aan volwassenen en kinderen.

Bij het maken van een portret kiest ze voor een realistische schilderstijl, waarbij de persoonlijkheid van de geportretteerde voorop staat. Opvallend in haar schilderijen zijn het uitgesproken kleurgebruik en de expressieve weergave van de ogen. Meestal werkt ze in olieverf op linnen, maar ook gemengde technieken beheerst ze uitstekend.

Bij het maken van illustraties en vrij werk gebruikt Elizabeth uiteenlopende technieken en varieert ze ook van stijl. Hierbij heeft Elizabeth een uitgesproken gevoel voor kleur.

Elizabeth van Helm (1969) studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 1994 rondde ze een post-academiale opleiding Illustratie af aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Ze exposeerde onder andere in de Amsterdamse Stadsschouwburg, De Compagnie (Dordrecht) en Galerie Retina (Amsterdam). Galerie Het Portret in Naarden-Vesting bemiddelde haar werk van 1995 tot 2005 met veel succes.